Over ons gebouw

Gezonde kantine

Het Roemer Visscher College werkt samen met Van Leeuwen Catering. In 2016 zijn wij officieel uitgeroepen als ‘Gezonde Schoolkantine’. Dit betekent dat onze leerlingen altijd kunnen kiezen uit een ruim assortiment. Er kunnen dus ook gezonde keuzes gemaakt worden en frituren dat doen we natuurlijk niet.

Sportvoorzieningen

Direct naast het schoolgebouw is een nieuwe sporthal gebouwd, waar de gymlessen worden gegeven. De gymzaal heeft Olympische afmetingen, met een hoogte van bijna 8 meter en een oppervlakte van 1200 vierkante meter en is voorzien van ruime en schone kleedkamers. In de achtertuin van de school liggen de voetbalvelden van voetbalvereniging TAC ’90, waar wij overdag gebruik van mogen maken. Wij hebben dus onze eigen kunstgrasveld, hockeyveld en twee voetbalvelden tot onze beschikking, waardoor we alle sportlessen op het terrein van de school kunnen aanbieden.

Een ‘frisse’ school

Het Roemer Visscher College is uitgerust met een ultramodern klimaatregelings-systeem. Dat betekent dat in de zomer gekoelde lucht naar binnen wordt geblazen, en in de winter juist verwarmde lucht. Het systeem zorgt er ook voor dat op alle plaatsen in het gebouw een aangename temperatuur heerst. Het Roemer Visscher College is daarmee een van de eerste ‘frisse scholen’ in Den Haag.

Volledig WIFI-ingericht

Het schoolgebouw is volledig WIFI ingericht. Dat betekent dat leerlingen ook op school met hun tablet kunnen werken. Hierop wordt de lesstof vanuit de elektronische leeromgeving aangeboden, wordt de agenda bijgehouden, worden roosterwijzigingen doorgeven en zijn studieresultaten en de aanwezigheid zowel door de leerling als door ouders direct te volgen. Een tablet biedt ook de mogelijkheid om thuis de lessen nog eens te bekijken of te verwerken. Een tablet is dus een hele handig hulpmiddel bij het leren. Alle leerlingen kunnen via school voordelig een eigen tablet aanschaffen.