Wij zijn het Roemer Visscher College

Wij zijn geen gewone school maar een Brede School. Dat betekent dat jij bij ons behalve de gewone schoolvakken ook veel extra’s krijgt aangeboden. Breed betekent bij ons dus‘ extra’, zodat je naast een goede opleiding ook leert wat jouw talenten zijn. We laten je kennismaken met beroepen die jou interesseren. Je krijgt vakken waardoor je ontdekt wat je leuk vindt en die je op weg helpen om later iets te kunnen doen waar je goed in bent. Houd je van techniek? Beweeg je graag? Of ben je een echte keukenprins of -prinses? Je kunt het allemaal ontdekken op het Roemer Visscher College.

Wij leren door te doen!

Bij ons doe je dus veel ervaringen op tijdens bijvoorbeeld de stages, het werken in onze leerwerkbedrijven en ons uitgebreide naschoolse programma. Bijvoorbeeld sleutelen aan een auto in een echte werkplaats. Ook hebben wij een restaurant waar jij de maaltijd aan echte gasten serveert. En wat dacht je van een kringloopwinkel die door leerlingen wordt beheerd?! Dit zijn maar een paar voorbeelden van de verschillende praktijkruimtes die we op het Roemer Visscher College hebben.

Een brede opleiding

Op het Roemer Visscher College krijg je een brede opleiding. We leren je alles over Ondernemen, Sport, Techniek, ICT en Horeca. Na twee jaar kies je voor de richting die het beste bij je past. Met een VMBO-diploma kun je vervolgens doorstromen naar het MBO. Leerlingen met een MAVO-diploma kunnen ook kiezen om door te gaan met een HAVO-opleiding.

Leren door te doen

Leren door te doen, dat is bij ons op school een belangrijk uitgangspunt. Dat merk je tijdens de lessen, maar vooral ook in onze leerwerkbedrijven, waar de leerlingen in de praktijk oefenen wat ze in de lessen hebben geleerd. Wij hebben een eigen restaurant, een fietsenwerkplaats en een kringloopwinkel. Ook vinden wij stages heel erg belangrijk. In elk leerjaar lopen alle leerlingen van het Roemer Visscher College stage, elk jaar iets langer en uitgebreider.

Persoonlijke aandacht

Op het Roemer Visscher College krijg je volop aandacht! Zo beginnen wij de ochtend met een Start & Finishles. In deze lessen wordt extra aandacht besteed aan Taal en Rekenen en het werk in groepen. Je wordt intensief begeleid en je krijgt een programma op maat. Anders gezegd: iedere leerling krijgt persoonlijke aandacht en als het nodig is krijg je extra huiswerkbegeleiding en bijles in Nederlands en/of Rekenen. Wij zijn een kleurrijke school met ongeveer 475 leerlingen. Leerlingen en docenten kennen elkaar. Samen zorgen we ervoor dat er een prettige en veilige sfeer op school is en dat jij je daardoor snel thuis voelt op het Roemer Visscher College!

Leren kiezen door te doen

Bij ons heb je als leerling ook iets te kiezen. In de 2e klas mogen de leerlingen kiezen in welke richting ze meer lessen willen volgen. En vanaf de 3e klas krijgen de leerlingen voor helft van de lestijd de praktijkvakken Horeca, Ondernemen of Techniek.

Brede School

Het Roemer Visscher College is een Brede School. Dat betekent voor onze leerlingen dat ze nog meer hebben om te kiezen! Wat dacht je van extra muzieklessen of sportlessen in samenwerking met ADO Den Haag?! En voor leerlingen die dat nodig hebben, bieden we huiswerkbegeleiding en gratis hulp bij Nederlands en/of Rekenen.

MAVO (ook met LWOO)

Op de MAVO-afdeling worden de leerlingen nog meer uitgedaagd! Naast de gewone vakken krijg je ook daar veel extra’s aangeboden. Zo bieden wij beroepsmodulen aan om het kiezen voor een beroep voor later makkelijker te maken. Daarnaast krijg je als MAVO-leerling Spaans als extra vak aangeboden. Spaans is een wereldtaal en daarmee is het tevens mogelijk om over te stappen naar onze HAVO-afdeling op het Wateringse Veld College. Door de persoonlijke aandacht die je krijgt op het Roemer Visscher College is ook onze MAVO-afdeling heel goed geschikt voor leerlingen die bij het leren extra ondersteuning nodig hebben.