Ons onderwijs

Wij zijn een school voor leerlingen met een MAVO, VMBO-kader of VMBO-basis advies. Wij zijn er ook voor leerlingen met een LWOO-ondersteuning. Onze school biedt onderwijs aan in de richtingen Horeca, Ondernemen en Techniek. En dat maakt ons HOT! We leggen de nadruk op beroepsgericht onderwijs en ‘werkend leren’. Onze school kent een kleinschalige aanpak en hecht aan een persoonlijke begeleiding van leerlingen.

Uitdagend onderwijs

Het Roemer Visscher College verbindt de praktijk op een uitdagende manier met de theorie. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen veel op stage gaan, bedrijven bezoeken en gastcolleges krijgen van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Wij werken in modules, waarbij de theorie aansluit op de praktijk. Leerlingen brengen het geleerde op school in praktijk in onze leerwerkbedrijven: een fietswerkplaats, een kringloopwinkel en een restaurant.

Een brede opleiding

Op het Roemer Visscher College krijg je een brede opleiding. We leren onze leerlingen alles over Ondernemen, Sport, Techniek, ICT en Horeca. Na twee jaar kiezen de leerlingen voor de richting die het beste bij hun past. Met een VMBO-diploma kun je vervolgens naar het MBO. Leerlingen met een Mavo-diploma kunnen ook kiezen om door te gaan met een Havo-opleiding.

Leren door te doen

´Leren door te doen´, dat is bij ons op school belangrijk. Dat merken de leerlingen tijdens de lessen maar ook in onze leerwerkbedrijven, waar de leerlingen oefenen wat ze in de lessen hebben geleerd. Wij hebben een eigen restaurant, fietsenwerkplaats en (kringloop)winkel. Ook stages zijn heel erg belangrijk. In elk leerjaar lopen al onze leerlingen stage, elk jaar iets uitgebreider.

Leren kiezen door te doen

Bij ons hebben de leerlingen ook iets te kiezen. Vanaf de 2e klas mogen de leerlingen kiezen in welke richting ze meer lessen willen volgen. En in de 3e klas krijgen de leerlingen voor helft van hun lesrooster de praktijkvakken horeca, ondernemen of techniek.

Brede School

Het Roemer Visscher College is een Brede School. Dat betekent dat onze leerlingen nog meer hebben om te kiezen! Wat dacht je van extra muzieklessen of sportlessen in samenwerking met ADO Den Haag? En voor leerlingen die dat nodig hebben, bieden we huiswerkbegeleiding en gratis hulp bij Nederlands en/of Rekenen.