Het Roemer Visscher College werkt nauw samen met vele partners in de buurt, maar wil ook graag dienstbaar zijn aan het primair onderwijs. Daarom kunnen wij de volgende mogelijkheden bieden waar de basisscholen gebruik van kunnen maken:

Voorlichtingsavond PO-VO

op deze avond informeren wij ouders over de veranderingen voor hun kind en hen zelf en geven wij adviezen over het bezoeken van de open dagen en de wijze waarop zij met hun kind een keuze kunnen maken voor een passende school voor voortgezet onderwijs.

Aanwezigheid op scholenmarkten

Verschillende basisscholen organiseren een scholenmarkt waarop wij graag onze school presenteren.

Klassenfeest of lunch in ons restaurant

In ons restaurant ‘Roem’ kunnen wij klassenfeesten organiseren voor groepen zeven of acht waarbij de leerlingen zelf hun eigen eten kunnen maken (ook beschikking over een chocolade 3D-printer). Ook kan het restaurant worden gebruikt voor vergaderingen of bijeenkomsten waarbij een lunch kan worden genuttigd. Alleen op woensdagavond kan dit niet, daar dan on restaurant open is voor de buurtbewoners (kan wel op onze site voor gereserveerd worden).

TechTeam

Om iets op locatie te laten repareren of iets te laten maken: ons techteam kan reparaties op school komen uitvoeren of kan iets naar wens voor de basisschool maken. Voorbeeld hiervan zijn de binnen bibliotheken die wij voor een basisschool hebben gemaakt (zie foto) of de reparatie van fietsen voor het verkeersexamen.

Lessen virtual reality in de klas

Wij komen graag met onze virtual reality brillen een lesje geven op de basisschool in groep 7 of 8. Naast deze brillen (zie foto) nemen wij ook onze eigen mobiele wifi mee, zodat alles soepel verloopt. De inhoud van de les kan op aanvraag worden gemaakt.

Zaterdagschool

Speciaal voor kinderen uit groep 7 en 8 hebben wij een Zaterdagschool. Onze Zaterdagschool is heel divers en varieert van hulp bij begrijpend lezen, woordenschat, spelling, rekenen, beroepsoriëntatie, het wegwerken van corona achterstanden en eventueel hulp bij het maken van huiswerk. Binnen het zaterdagschool programma ligt de focus vooral op begrijpend lezen en woorden schat. Je kan je direct op verschillende beroepen oriënteren, want tijdens de Zaterdagschool ga je ook aan de slag binnen de horeca, techniek en het ondernemen.

Workshops voor leerkrachten

Op onze Brede Buurtschool kunnen volwassenen ’s avonds leren lassen, elektrotechniek leren, leren werken met hout of leren hun fiets zelf te repareren. Ook is het mogelijk om op een studiedag dit soort technische workshops (op maat) aan leerkrachten te geven.

Heb je interesse in een van deze mogelijkheden?

Neem dan gerust contact op met onze temleider van de onderbouw Aicha Saghiri via: a.saghiri@sgzuidwest.nl en houd onze site in de gaten, want ons aanbod groeit en mogelijk hebben wij in de toekomst nog meer passende mogelijkheden voor jouw school!